NOF-Forum

Välkommen till NOF-Forum, ett fritt och oberoende forum för diskussioner om föreningens principer, arbetssätt, publikationer mm.
Vi vill särskilt påpeka att personangrepp och inlägg som inte håller sig till ämnet samt de inlägg som väcker anstöt är inte välkomna och kommer att tas bort. Var snäll och respektera detta!

Skriv ett eget inlägg

Sökning:


Insänt av
söndag 2010-02-14, 17:57

Race.resultat
Hör att race-resultatet skulle vara klart men jag kan inte se någon länk på hemsidan?

/Elsa som också racat:)


Insänt av
söndag 2010-02-14, 00:35
Webbadress: strandskatorna.pananet.se

Läskig bok!!


Ska ni köpa en ny fågelbok? Välj en riktigt"läskig en". Kolla vår senaste recension på Strandskatorna! Gjord av den kommande fågelskådargenerationen!! Den som ska säkra kommande generationer av fågelskådare-experter.

/Elsa


Insänt av
lördag 2010-02-13, 13:52

Talgbollar
Mina talgbollar går i stort sett orörda. Nötskrikan brukar ta lite, men mesarna är klart mer intresserade av nötter.

//Benny


Insänt av Laila <laila@sverige.nu>
fredag 2010-02-12, 13:08
Webbadress: Laila

Talgbollar
Man kan ju undra om inte talgbollarna härsknar alleftersom affärerna förvarar dom varmt, d v s inte i kyla som fett borde,.. Laila


Insänt av Patrick Åström, Lundsbrunn
fredag 2010-02-12, 10:27

Talgbollar
Det verkar som många har samma erfarenhet av talgbollar. På Brevduvan, mailforumet som drivs av Club300, har samma fenomen uppmärksammats om att fåglarna ratar talgbollarna. Ett tips där var att krossa talgbollarna innan man hänger upp nätet. Hemma hos mig i Sakraborg äter dock småfåglarna av de små talgbollarna. Dessa är dock inköpta på Granngården ifjol och kanske av en annan sort?


Insänt av <matsake.bergstrom@swipnet.se>
torsdag 2010-02-11, 20:08
Webbadress: www.artbotnia.cornix.se

ICA:s talgbollar
Jag köper numera endast stora talgbollar på ICA. Bra kvalité med stor mängd frön inuti och mycket omtyckta ffa av pilfink och hackspettar.

För några år sedan köpte jag talgbollar på ÖB och de luktade så illa så jag var betänksam om jag skulle ge dem till fåglarna. De gick absolut inte lagra inomhus pga stanken.


Insänt av Laila <laila@sverige.nu>
torsdag 2010-02-11, 18:41
Webbadress: Laila

Talgbollar
Har sen tre år tillbaks upptäckt att fåglarna ratar de små talgbollarna, men inte de stora.. Kan det vara skillnad tro??


Insänt av Stefan Holmberg <Stefan Holmberg>
torsdag 2010-02-11, 18:01

Talgbollar
Jag håller med dig Sture, mina talgbollar är i det närmaste orörda, detta trots att övrig mat ibland tagit slut.

Angående racet på lördag så har jag idag rekat fram en matning med gråsiskor, nötväcka, korsnäbbar och lappmesar (ev. även en snösiska). Naturligtvis är platsen oerhört hemlig. Nu återstår bara att hitta en som tar om hand om mina barn, så är segern i hamn.

Mvh / Stefan H


Insänt av Sture Sandberg <sture.sandberg@telia.com>
torsdag 2010-02-11, 17:14

Dålig kvalitet på talgbollar?
Jag har under vintern haft talgbollar inköpta på Granngården och ÖoB vid mina fågelmatningar. Min uppfattning är att fåglarna ratar dessa i stort sett.Jag har påpekat att kvaliten är för dålig (för hårda och för näringsfattiga), men får alltid svaret att "ingen annan har hört av sig och påpekat detta". För två säsonger sedan fanns inte detta problem.Då hann man knappt sätta ut nätbollarna förrän de var uppätna.
Inför nästa vintermatningssäsong kanske det vore på plats att fler av oss påpekar kvalitetsbristen med förhoppning att marknaden "skall vakna".
Finns det fler som gjort liknande iakktagelser?


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 21:10

Lycka till
med racet:)I söndags var det då urdött med fågel där jag var och skådade.

Hälsn Elsa


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 19:32

Bruntrast..igen..
Hittar inget om någon Bruntrast i Finland i år, så jag tror bilderna är tagna januari 2008. Det var mest med tanke på hur man skulle lägga upp kommande helg...men det blir ju Norrbottens-bird-race på lördag!
/Staffan


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 16:32

Trasten igen
Jag har tittat in på tarsiger och jaa nog ser det ju ut att vara samma plats! Väggen och bären i busken verkar ju vara samma. Men det är ju inte samma sorets bild i alla fall. Men som sagt- ingen aning.Ett mysterium.


Elsa


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 14:13

Ingen aning
Om det är mig du frågar..så ingen aning. Men Hannu verkar vara en seriös person så nog förmodar jag att det är nya bilder. Men som sagt, ingen aning. Jag känner inte Hannu mer än via bloggkontakten.

Elsa


Insänt av Staffan Sundin
onsdag 2010-02-10, 07:24

Aktuell Bruntrast?
Är detta verkligen en aktuell Bruntrast? Tycker bilderna av denna fågel påminner om de som togs av en Bruntrast i januari 2008 (kände igen husväggen). Bläddrade nyss bland "Bird news" på Tarsiger.com (sällsynta fåglar i Finland) och hittade bilder som stämmer med dessa.
Jag funderade själv på att åka och titta på denna vackra trast, men hann aldrig. Den försvann kort efter att bilderna togs.
/Staffan


Insänt av
måndag 2010-02-08, 19:47
Webbadress: http://hannusfgelochnaturblogg.blogspot.com/2010/02/bruntrast-ruosterastas.html

Bruntrast hos "grannen"
En ovanlig besökare från Sibirien hos Hannu i Finland.

/Elsa


Insänt av Ove Stefansson
måndag 2010-02-08, 14:51

Vårjakten på Malta
Hjälp till att förhindra att vårjakten på Malta återupptas. Skriv på SOF:s upprop! http://www.sofnet.org/. Se också video.

/Ove


Insänt av Rolf G Gustafsson
måndag 2010-02-08, 11:11

Domherren i NB-kuriren
Domherren som diskuterades flitigt här förra veckan och innan dess och omnämns i Kuriren (länk mitt förra inlägg) idag har följande ringmärkningsdata.

Domherren ringmärktes som årsunge den 19 september 2009 i Holfjärden, S om Luleå av Håkan Harnesk. Flög ihjäl sig mot fönsterruta den 7 januari 2010 i Långvik Ö om Rosvik. Upphittare Sigbritt Andersson.

Distan 4 km. Förfluten tid 110 dagar.Insänt av Rolf G Gustafsson
måndag 2010-02-08, 08:46
Webbadress: http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5251495

Återfynd
Se länk.


Insänt av Ove Stefansson
torsdag 2010-02-04, 12:35
Webbadress: www.lappugglan.se

Rapportera ring!
Tomas och alla andra! Det fungerar alldeles utmärkt att skicka ringen, fasttejpad i ett kuvert till den adress du anger. Ringen kommer garanterat fram vilket också gläder oss ringmärkare. Viktigt att avsändaren anger sitt namn och adress, vilket ibland glöms bort, så att RC kan kontakta personen vid behov.

Ove


Insänt av Stefan Holmberg <Stefan Holmberg>
onsdag 2010-02-03, 20:11
Webbadress: http://www.wof.se/lankar.htm

Länkar
Hamnade av en slump på denna sida (se länk) och tyckte att den hade mycket läsvärd information. Bl a sidan med länkar till lokaler runt om i landet kan vara bra att hitta, om man skall bege sig till det okända.

Angående anonyma inlägg så har jag ingen förståelse till dessa. Att som anonym inte våga debattera "för" anonymitet känns besynnerligt. Troligen skrivs de anonyma inläggen enbart för att skapa debatt och det är nog inte alltid ens så att den som skriver dessa tycker detsamma.

Jag har f övr, både idag och igår, rapporterat in till VIK åt personer som kontaktat mig. Bl a lavskrikor och lappmesar, vilka det inte lär krylla av i rapporteringen.

Mvh / Stefan H (som möjligen skulle skriva anonymt om min sambo sa att jag skulle sluta med allt som har med fåglskådning att göra.)  « Föregående 20       Nästa 20 »