NOF-Forum

Välkommen till NOF-Forum, ett fritt och oberoende forum för diskussioner om föreningens principer, arbetssätt, publikationer mm.
Vi vill särskilt påpeka att personangrepp och inlägg som inte håller sig till ämnet samt de inlägg som väcker anstöt är inte välkomna och kommer att tas bort. Var snäll och respektera detta!

Skriv ett eget inlägg

Sökning:


Insänt av Benny
måndag 2010-02-15, 12:15

Tåg
Själv är jag strandsatt i ABisko, inget tåg har gått Abisk-Kiruna sen igår morse. Konstigt nog går dom åt andra hållet. Så, jag får nöja mig med mes-tåg tills vidare.

//Benny


Insänt av Thore Alm
måndag 2010-02-15, 09:00

Pigtittarna-Kalix
Vår expertkommentator hade förutspått medalj till Pigtittarna ! " Det finns jätte-jättemånga birdisar ute. Jag har själv inte kollat men SJ har meddelat att mes-tågen nu går utan förseningar"!
-Nåja. gratulationer till alla deltagande lag-och ett extra tack till Maiken och Tryggve.
Vi börjar barmarksträningen redan i oktober 2010-och har täta kontakter med Hörcentralen f.o.m årsskiftet !Huka er, pippivänner- nu laddar vi om!


Insänt av Jan Andersson <jan.andersson@edu.boden.se>
måndag 2010-02-15, 07:47

Race 2010
Stort TACK till våra duktiga sammanställare Maiken och Tryggve. Snabb och välformulerad slutrapport som vanligt. Hoppas ni har ork och lust att fortsätta många år ännu.
Lite konstig tävling blev det ju detta artfattiga år, men att våra 31 arter sulle räcka till slutseger trodde vi verkligen inte när vi rullade imål 15:00. Men det är ju detta att man inte vet hur de andra lyckas som är en del av tjusningen.
Stort tack till alla motståndare och må bästa lag vinna 2011, för så blev det ju iår!!!
Talgtittarna.


Insänt av Per Sandberg
söndag 2010-02-14, 20:15

Stort TACK...
...säger jag till Tryggve och Maiken som sammanställt alla våra vedermödor på ett läsvärt och informativt sätt!!

Allt gott!

//Per i Sjulnäs

P.S. Grattis till segrarna i resp. klass (och f.ö. alla andra som kom sig ut i lekfull kamp!)!


Insänt av Piteskådarna
söndag 2010-02-14, 19:53

Vad ska vi skylla på..? Vallningen?
Som vanligt rolig och finurlig text i rapporteringen från Tryggve o Majken!
Men Piteskådarna lyckades med sin sämsta placering, historiskt sett, inte ens på pallplats..! Vi får väl göra som skidskyttarna, skylla på vallan. Och nog kändes det som om vi hade klister under däcken...vi fastnade på lokalerna i hopp om att "men, snart kommer den fram..." (t ex Bofinken hos Sture Sandberg), men icke! Trots slutspurt med Stenknäck, Sidensvans och Nötskrika sista 35 minuterna var vi distanserade.
Kanske får vi stanna i Piteå kommun under racet 2011, och ladda med 20 fågelmatningar, några åtlar och en isränna i Pitsund... (vi ska prata med hotellchef Hilding H!).
/Piteskådarna (som försöker att inte vara dåliga förlorare)


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
söndag 2010-02-14, 18:41

Fågelracet
Grattis, Wheels of fury samt Talgtittarna, till segern i 2010 års fågelrace! I såväl miljöklass som motorklass var segrarna tydligen ganska överlägsna. Talgtittarna hade även lyckats köra relativt lite bil jämfört med sina konkurrenter. Naturligtvis är Talgtittarnas alla fågelmatningar i Bodens södra skjutfält som de sköter om vinter efter vinter ett vinnande koncept. Faktiskt förvånande att flera andra lag som tillhör kategorin snyltgäster, t.ex. på dessa talgbitsfåglar, hamnade så långt efter segraren fastän de flängt runt i minst tre kommuner.

Tack även till Maiken och Tryggve också som även i år gjort den trevliga sammanställningen kring racet!


Insänt av
söndag 2010-02-14, 17:59

Uppdaterat!
Nu fick jag fram det!

E


Insänt av
söndag 2010-02-14, 17:57

Race.resultat
Hör att race-resultatet skulle vara klart men jag kan inte se någon länk på hemsidan?

/Elsa som också racat:)


Insänt av
söndag 2010-02-14, 00:35
Webbadress: strandskatorna.pananet.se

Läskig bok!!


Ska ni köpa en ny fågelbok? Välj en riktigt"läskig en". Kolla vår senaste recension på Strandskatorna! Gjord av den kommande fågelskådargenerationen!! Den som ska säkra kommande generationer av fågelskådare-experter.

/Elsa


Insänt av
lördag 2010-02-13, 13:52

Talgbollar
Mina talgbollar går i stort sett orörda. Nötskrikan brukar ta lite, men mesarna är klart mer intresserade av nötter.

//Benny


Insänt av Laila <laila@sverige.nu>
fredag 2010-02-12, 13:08
Webbadress: Laila

Talgbollar
Man kan ju undra om inte talgbollarna härsknar alleftersom affärerna förvarar dom varmt, d v s inte i kyla som fett borde,.. Laila


Insänt av Patrick Åström, Lundsbrunn
fredag 2010-02-12, 10:27

Talgbollar
Det verkar som många har samma erfarenhet av talgbollar. På Brevduvan, mailforumet som drivs av Club300, har samma fenomen uppmärksammats om att fåglarna ratar talgbollarna. Ett tips där var att krossa talgbollarna innan man hänger upp nätet. Hemma hos mig i Sakraborg äter dock småfåglarna av de små talgbollarna. Dessa är dock inköpta på Granngården ifjol och kanske av en annan sort?


Insänt av <matsake.bergstrom@swipnet.se>
torsdag 2010-02-11, 20:08
Webbadress: www.artbotnia.cornix.se

ICA:s talgbollar
Jag köper numera endast stora talgbollar på ICA. Bra kvalité med stor mängd frön inuti och mycket omtyckta ffa av pilfink och hackspettar.

För några år sedan köpte jag talgbollar på ÖB och de luktade så illa så jag var betänksam om jag skulle ge dem till fåglarna. De gick absolut inte lagra inomhus pga stanken.


Insänt av Laila <laila@sverige.nu>
torsdag 2010-02-11, 18:41
Webbadress: Laila

Talgbollar
Har sen tre år tillbaks upptäckt att fåglarna ratar de små talgbollarna, men inte de stora.. Kan det vara skillnad tro??


Insänt av Stefan Holmberg <Stefan Holmberg>
torsdag 2010-02-11, 18:01

Talgbollar
Jag håller med dig Sture, mina talgbollar är i det närmaste orörda, detta trots att övrig mat ibland tagit slut.

Angående racet på lördag så har jag idag rekat fram en matning med gråsiskor, nötväcka, korsnäbbar och lappmesar (ev. även en snösiska). Naturligtvis är platsen oerhört hemlig. Nu återstår bara att hitta en som tar om hand om mina barn, så är segern i hamn.

Mvh / Stefan H


Insänt av Sture Sandberg <sture.sandberg@telia.com>
torsdag 2010-02-11, 17:14

Dålig kvalitet på talgbollar?
Jag har under vintern haft talgbollar inköpta på Granngården och ÖoB vid mina fågelmatningar. Min uppfattning är att fåglarna ratar dessa i stort sett.Jag har påpekat att kvaliten är för dålig (för hårda och för näringsfattiga), men får alltid svaret att "ingen annan har hört av sig och påpekat detta". För två säsonger sedan fanns inte detta problem.Då hann man knappt sätta ut nätbollarna förrän de var uppätna.
Inför nästa vintermatningssäsong kanske det vore på plats att fler av oss påpekar kvalitetsbristen med förhoppning att marknaden "skall vakna".
Finns det fler som gjort liknande iakktagelser?


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 21:10

Lycka till
med racet:)I söndags var det då urdött med fågel där jag var och skådade.

Hälsn Elsa


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 19:32

Bruntrast..igen..
Hittar inget om någon Bruntrast i Finland i år, så jag tror bilderna är tagna januari 2008. Det var mest med tanke på hur man skulle lägga upp kommande helg...men det blir ju Norrbottens-bird-race på lördag!
/Staffan


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 16:32

Trasten igen
Jag har tittat in på tarsiger och jaa nog ser det ju ut att vara samma plats! Väggen och bären i busken verkar ju vara samma. Men det är ju inte samma sorets bild i alla fall. Men som sagt- ingen aning.Ett mysterium.


Elsa


Insänt av
onsdag 2010-02-10, 14:13

Ingen aning
Om det är mig du frågar..så ingen aning. Men Hannu verkar vara en seriös person så nog förmodar jag att det är nya bilder. Men som sagt, ingen aning. Jag känner inte Hannu mer än via bloggkontakten.

Elsa


  « Föregående 20       Nästa 20 »