NOF-Forum

Välkommen till NOF-Forum, ett fritt och oberoende forum för diskussioner om föreningens principer, arbetssätt, publikationer mm.
Vi vill särskilt påpeka att personangrepp och inlägg som inte håller sig till ämnet samt de inlägg som väcker anstöt är inte välkomna och kommer att tas bort. Var snäll och respektera detta!

Skriv ett eget inlägg

Sökning:


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
måndag 2011-01-17, 23:12

Måndagsarterna
Ja, även om många av dessa fåglar är "begagnade" från 2010 och har varit tacksamma att dra in även på 2011 års årslista, men visst är det lite märkligt är att de inte flyttat söderut fastän vi haft flera perioder med sträng kyla?.


Insänt av Staffan Sundin
måndag 2011-01-17, 23:01

Statistisk iakttagelse
Det har under 2011, fram till och med gårdagens datum (16/1), observerats fler arter i Norrbotten, än i Västerbotten (62 mot 61). När hände det senast!? Man måste faktiskt ned till nivån Dalarna/Hälsingland för att finna ett landskap med fler observerade arter än i Norrbotten.
Kanske tillhör det "värdelöst vetande", men ändå lite intressant..och det speglar väl en hög skådaraktivitet i landskapet!
/Staffan


Insänt av
måndag 2011-01-17, 22:12

En vanlig vinter(arbetsmån)dag
Jo, Andreas, och när man betänker att det är en måndag..(arbetsdag!?).., och vi f n har 6 timmar tjänligt skådarljus, blir det hela än mer besynnerligt..
/Arbetar´n


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
måndag 2011-01-17, 21:51

En vanlig vinterdag
Jag kollar Dagens fågel i Norrbotten på Svalan: STEGLITS, TRÄDLÄRKA, STENKNÄCK, BERGFINK, BOFINK och FISKMÅS - ska det va' så i Norrbotten i januari!?!


Insänt av Kirsti Viinamäki <kirsti@hotmail.se>
fredag 2011-01-14, 18:57
Webbadress: http://naturligtvisfritid.blogg.se/

Tack!
Det är riktigt trevligt att komma hem en vardagskväll, gå in på Svalan och ta del av vilka fåglar som tömt fågelborden hos mig under dagen, medan jag varit på jobbet.
Stort tack till er Mats, Jan, Ulf m.fl. som lägger in rapporter från Morotsvägen! Uppskattas verkligen av mig som tyvärr måste tillbringa dygnets alla ljusa timmar på jobbet.
Hälsar Kirsti


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
lördag 2011-01-08, 20:36

Vargar eller inte
Jag hoppas de allra flesta delar min åsikt att man får tycka vad man vill och även ge uttryck för det i tal och skrift, så länge som man håller sig från rena personangrepp och annat som är helt ovidkommande. Det måste alltså även vara tillåtet att kritisera såväl företeelser som grupper/personer, såvida kritiken är saklig och saker och ting inte ältas om och om igen. Påminna om saker och ting något sånär snyggt tycker jag däremot är helt okej; jag förmodar att ni förstår vinken...

Sedan anser jag även att just vargjakt inte är en fråga som riktigt hör hemma på NOF-forum utan bättre diskuteras på t.ex. Naturskyddsföreningens eller Rovdjursföreningens sida. Diskussioner på NOF-forum bör handla om fåglar eller ämnen som är närliggande. Skulle man bredda debatten kring varg och låta den omfatta t.ex. stora rovdjur skulle det mycket väl kunna passa här, främst eftersom kungsörn hör dit. Kan förstås bli en svår gränsdragning i vissa fall, men jag tror de flesta här själva kan bedöma vad som är relevant och rimligt. Om inte så finns det hemsidesredaktörer/moderatorer som kan hjälpa till.


Insänt av
lördag 2011-01-08, 19:27

vargarna hära!
Gillar man vargar så får man skriva hur mycket som helst men gillar man dom inte då hör man inte hit som jag fattar det!?........ Hallå det är väl vuxna människor här eller är det dagisnivå.

En som inte gillar varg men älskar fåglar.


Insänt av Kirsti Viinamäki <kirsti@hotmail.se>
lördag 2011-01-08, 19:09

Debatt & Forum
Är inte en tänkbar lösning på detta till synes återkommande problem istället att tillsätta en forumadministratör med skinn på näsan som styr och ställer lite med sunt förnuft i debatterna?
OBS: Jag säger därmed inte att ni två som sitter i Hemsideredaktionen inte har skinn på näsan och inte styr med sunt förnuft.
Däremot antar jag att det är brist på tid som gör att ni kanske inte hinner med att ”bevaka” det som skrivs?
För övrigt: Vuxna människor bör väl för guds skull kunna diskutera även "vargjakt" utan att bli allt för "heta" och osams? :)
/Kirsti


Insänt av
lördag 2011-01-08, 14:34

Nytt forum?
Kan inte förstå vitsen med ett annat forum,risken är väl lika stor med infekterade debatter och personliga påhopp oavsett innehållet i forumet


Insänt av Leif L <leif.r.lundstrom@gmail.com>
fredag 2011-01-07, 09:42

Debatt
Lars H m.fl.
De flesta av oss som är intresserade av fåglar är mer eller mindre intresserade även av annat i naturen. Det kan vara gammelskog, varg eller annat.
Kanske det borde finnas en möjlighet att på NOF-net diskutera även annat än fåglar. Men då utanför NOF-forum, kanske under "DEBATT, natur/miljö".
Då skulle vi behålla våra debattörer och bredda våra intressen.
Det hindrar ju inte att vi har samma regler för debattörerna. Kanske skulle vi också slippa de något infekterade debatter som ibland inträffar även på den här sidan.
Men jag inser ju att det blir mer arbete för dem som administrerar sidan.


Insänt av Anders Gustafsson
fredag 2011-01-07, 01:47

Frågan är
Kanske borde forumet sätta regler.
Inte ett fritt forum..så att säga.
Allt sett ur ett fågelperspektiv.
Harnemos pekfinger får mig utsökt att se tillbaka på min egen undergång.
Rätta in sig i ledet eller....
Mer behöver väl knappast sägas.
Varför bryr jag mig...
-Anders


Insänt av Lars Harnemo
torsdag 2011-01-06, 22:57

Om vargar på NOF-net
Hmmm, ska vi verkligen ha en debatt om vargar här på NOF-net?
Jag är negativ till detta. Jag tycker att inläggen på NOF-net ska handla om fåglar, vi är ju en specialistförening. Om man vill diskutera andra viktiga naturvårdsfrågor som t.ex. vargar finns det andra mer lämpliga forum anser jag faktiskt.
Detta sagt med anlednig av den andra diskussionen om raderade inlägg....


Insänt av Rolf G Gustafsson
torsdag 2011-01-06, 22:26
Webbadress: www.sjaunjaape.se

Älskar vargar
Föredrar vargar framför okunnighet.


Insänt av A Nonym
torsdag 2011-01-06, 21:00

"Bortröstningen"
Bra Anders!


Insänt av
torsdag 2011-01-06, 18:55

Vargjakt Plan B.
Jägarna motsätter sig i vargjakten så att vargarna ska ställa till så mycket skada som möjligt för folket= jägarna vill att vargen ökar så vi inser att detta är nog inget djur vi vill ha i skog, gård, stad OSV,= Jägarna kommer nog inte att skjuta dessa vargar i framtiden. = Vargarna kommer ställa till med så mycket skada för vargälskare så dom kommer helt plötsligt säga skjut varg.= Kosta samhället än massa "små" pengar!! Mvh Tankeställaren, (Jägarna + Varg = kosta samhället!!)


Insänt av Thore Alm . kalix
torsdag 2011-01-06, 17:05

P 4 -fredag 10:45
Journalistlinjen vid Kalix Folkhögskola har gjort ett litet reportage i Kalix ang, Vinterfåglar -med mig. ( Andra dagen fungerade micken- men utan första dangens spontanism !!)


Insänt av Anders Gustafsson
torsdag 2011-01-06, 16:59

Omröstning
Skulle tro att Harnemo har ganska rätt.
Herman hade ju använt polisen att bära bort byborna i Valvträsk för att kunna avvverka. Och jag skulle tro att det blev rätt tjatigt från min sida.
Tanken var att varje gång Herman skrev påminna alla om vad han gjort.
Jag gör det fortfarande eftersom det aldrig får glömmas men kanske i en mer sofistikerad form.
Hur som helst så tog jag det då som att bli utröstad..även om jag faktiskt vann. Men bara det att bli i fokus genom röstning är ju rätt påfrestande.
Men det kanske behövdes.
Hur som helst så tar jag Harnemos inlägg som det som troligen ligger närmast sanningen.
T o m jag har glömt ;)
Ha det nu bra mina vänner.
Och fortsätt se på alla fåglarna..och mata förstås.
-Anders


Insänt av Lars Harnemo
torsdag 2011-01-06, 16:04

Omröstning
Hej. Som en av webredaktörerna, och oftast är den som lägger in omröstningar mm på hemsidan, kan jag GARANTERA att det aldrig funnits någon omröstning om namngivna personer.

Minnet sviker hos mig (som hos flertalet som det verkar) men det kan vara så att vi hade en omröstning om vad som ska tillåtas att skrivas om här på Forumsidan. Det kan ha varit så att omröstningen kom till med anledning av Anders upprepade personliga angrepp på Herman Sundqvist, Sveaskog. Många av oss var rejält trött på den vendetta som utspelades här och det var nog i det sammanhanget som reglerna här högst upp på sidan infördes.

Men ingen person är alltså bortröstad eller utestängd!


Insänt av
torsdag 2011-01-06, 15:07

Röstningen
röstningen var på nofs första sida.
Med gustfssons namn för eller emot
Många år sen
egentligen borde det vara överstökat nu


Insänt av Rolf G Gustafsson
torsdag 2011-01-06, 14:30
Webbadress: www.sjaunjaape.se

Omröstning
Mig veterligen har aldrig någon omröstning/bortröstning av någon person skett på NOF: s hemsidor.

Däremot har vissa inlägg raderats vilket jag anser vara nödvändigt ibland. Vi måste hålla oss till sakfrågan, inte personen.

Om man skriver om sina åsikter på vilket forum det nu må vara, måste man vara beredd på både positiv och negativ kritik. Tål/accepterar man inte det är det bättre att inte skriva något alls.

Alla har rätt att tycka till varsomhelst. Däremot är jag inte förtjust i anonyma inlägg. De tyder på svagt civilkurage.


  « Föregående 20       Nästa 20 »