NOF-Forum

Välkommen till NOF-Forum, ett fritt och oberoende forum för diskussioner om föreningens principer, arbetssätt, publikationer mm.
Vi vill särskilt påpeka att personangrepp och inlägg som inte håller sig till ämnet samt de inlägg som väcker anstöt är inte välkomna och kommer att tas bort. Var snäll och respektera detta!

Skriv ett eget inlägg

Sökning:


Insänt av Anonym (Anders Gustafsson)
torsdag 2011-04-21, 00:38

Bara en liten sak om rovdjur
Två ggr har mina hundar blivit angripna av örnar.
En hund fick några timmar att sys igen hos doktorn.
Jag ser ändå inte att örnen skulle vara ett problem.
Problemet är helt upp till vad man ser det som.
Jag lever hellre i något vi kan kalla någon sorts vildmark än ett land där jag går ut med ett facit där alla frågor redan har ett svar.
Om man är en människa som inte klarar av nyanser i vardagen så är inte rovdjuren problemet. Problemet torde finns betydligt närmare än allt annat
Hm.förlåt..Bara en fis i motvind.
Mvh/-Anders


Insänt av Anonym (Anders Gustafsson)
onsdag 2011-04-20, 23:53

Järnsparv
Hej alla egotrippade fågelskådare.
(sagt med en viss mån av kärlek)
Kan någon svara på min fråga.
Varför har jag bara EN järnsparv vid fågelbordet.
Varje år och alltid bara en.
Är dom väldigt revirhävdande eller?
Smyger ju mest omkring i skuggan och verkar ju inte vara någon "hoppa på" typ.
När jag tänker efter så har jag aldrig någonsin sett två järnsparvar samtidigt vid elller i omgivningen runt matningen.
(Sa han medan han funderade på att ta upp den gamla ornitologiska metodiken att skjuta den tilltalade för att se om platsen återsätts.)
Mvh/-Anders (som förövrigt tycker att bråket om vargar är svamel, rädsla i onödan.) (och jag har "tvingats" till att umgås med björnar varje höst på jakten. (jagar i reservat)Och det har jag efter åren som gått blivit glad åt.)Jag t o m gillar dom där hårbollarna numer.
Mvh/-Anders


Insänt av
onsdag 2011-04-20, 22:54

varg
Bör nog avsluta denna vargdebatt när någon har fått in rödluvan och br Grimm i denna!!


Insänt av Lars Harnemo
onsdag 2011-04-20, 18:56

Vargdebatten bör avslutas nu - eller hur?
Som vi webredaktörer påpekat ett antal gånger ska denna hemsida handla om i första hand fåglar. Det finns ju mycket annat som intresserar oss fågelintresserade och även engagerar oss mycket. Och det är ju mycket bra.
MEN, det finns andra forum som passar bättre för en vargdebatt.
Så, vänner, var snäll och prata fåglar i huvudsak på denna sida.


Insänt av Rolf G Gustafsson
onsdag 2011-04-20, 10:04
Webbadress: http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1250580/Fler-anmaler-hundattacker.html

Varg- och hundattacker
Se länk.


Insänt av Rolf G Gustafsson
onsdag 2011-04-20, 10:00
Webbadress: http://www.unt.se/debattspecial/ska-olagliga-hundar-skyddas-1319075.aspx

Olagliga hundar
Debattinlägg angående vargdödad hund i Norrtälje. Se länk.

Okopplade hundar attackeras inte bara av varg, de stör och förstör en hel del för viltet i skogen också.


Insänt av Rolf G Gustafsson
onsdag 2011-04-20, 09:54

Herr eller fru
Föredrar man att vara anonym så blir det lätt man felbestäms till kön. Inte alls konstigt utan snarare en logisk följd. Vems fel är det tro?

Alla inlägg i denna aktuella vargfråga var knappast sarkastiska. Men det är alltid lättast att generalisera.

Rädslan för vargen är lika ologisk som rädsla för ormar, spindlar, trånga utrymmen, stora öppna utrymmen osv. Att enstaka ormar hugger en människa betyder inte att alla ormar är farliga. Att ett trångt utrymme är farligt betyder inte att alla är det.

Inte ens hos myggen är det så att alla gillar attackera människan då det endast är honorna som suger blod.


Insänt av
onsdag 2011-04-20, 07:54

Svar till de "mogna" svaren
Tack för erat subjektiva och mogna beteende angående varg inlägget. Det visar gott vad ni tycker i erat sätt att argumentera så sarkastiskt.

Sen vill jag inte kallas för Herr, utan skulle föredra fru V. Andersson tack.


Insänt av Viktor P
onsdag 2011-04-20, 01:13

Eagles - hotel california
Jo det verkar vara en hel del örn i krokarna. Morsan hade idag mitt på dagen 5 st havsörnar ute på isen här i Ängdalsro (holfjärden dvs)
Sedan hade piteskådarna 6(7?) st sträckande en dag, samma dag som sandling hade 10 st sträckande norrut från sågberget. Stäppörn hade ju inte varit helt fel i Norrbotten nu när våren verkar bli helknasig (all snö redan borta i mitten på april)
Nä nu vankas de stanley cup slutspel.. Det är ju inte bara fågel som är värt att beskåda, även bröderna sedin är värt att slänga ett öga på!


Insänt av Lars Harnemo
tisdag 2011-04-19, 22:11

Örnar - som redan är här
Hej. Igår (måndag) var jag och barnbarnen till Alviksgården och hade en fantastisk obs av tre KUNGSÖRNAR som lekte tillsammans. En av dom hade tagit ett större byte. Det var lustigt att se en av dom andra som låtsades/försökte anfalla sångsvarna på mycket nära håll. Örnen dök upprepade gånger men ångrade sig i sista stund (för svanarna?). Dom var helt coola och låg kvar och betade med örnen ovanför skallen. Knostigt....

Mikael Ågren ringde i söndags och sa att han varit vid rastplatsen E4 vid Persöfjärden och sett fem HAVSÖRNAR tillsammans på rätt nära håll kalasa på fisk.


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
tisdag 2011-04-19, 21:37
Webbadress: http://birdmap.5dvision.ee/index.php?lang=EN&curr_year=2011&curr_season=Spring&selFreq=multi

Örnar på väg
Den satellitmärkte, STÖRRE SKRIKÖRNEN Tönn är nu inne på sitt fjärde levnadsår. Följ hans vägar på angiven länk, från övervintringsområdet i Spanien till potentiella häckningsområden på nordligare breddgrader. Igår lämande han Estland, rundade Finska Viken och är nu i finska Karelen. På ungefär samma plats befann han sig den 24/4 i fjol, så han är lite tidigare ute i år. Förra året drog han sedan omkring i västra Finland fram till den 18/5. Då tog han sig till Sverige genom att runda Bottenviken förbi Haparanda, Kalix, Persöfjärden, Sävast och Markbygden för att samma kväll ta rast utanför Norsjö i Västerbotten. Det ska bli intressant att se om han gör en liknande runda i år och i så fall när den kommer att äga rum.

Dessutom finns en STÄPPRÖN i krokarna. Denna fågel (4K) har setts i Skåne samt på Öland i vintras och fram till i början av april. För några dagar sedan siktades den i Uppland, och i förrgår sträckte den norrut i Ångermanland. Troligen (om den inte blåste över Kvarken till Finland i gårdagens friska nordvästvind) så har vi denna örn i Västerbottens eller Norrbottens län just nu. Således - spana uppåt!


Insänt av Jan Andersson <folke.langen@gmail.com>
tisdag 2011-04-19, 19:02

Årsungar av Mindre korsnäbb
Den 15/4 såg jag en familjegrupp av mindre korsnäbb, där jag såg 2 juvenila fåglar (fömodligen var det 3 st). Med 13-16 dagars ruvning (bara av honan från första ägget) och 16-18 dagar i boet samt att jag räknat att de varit flygga ca 1,5 vecka (ungarna matas av föräldrarna ca 3 veckor bör äggläggning ägt rum kring 5/3.


Insänt av L. Johansson
måndag 2011-04-18, 21:45

Vargar
Jag vill bara berätta för herr V.Andersson att historien om rödluvan och vargen är bara en saga av Bröderna Grimm


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
måndag 2011-04-18, 17:46

Kryp
Btw, Sveriges farligaste djur, getingen, som orsakar flest dödsfall per år om jag inte missminner mig, hur gör vi med den? Ska vi utrusta alla medborgare med sprayburkar med insektsbekämpningsmedel? Eller kan vi, innan vi utrotat människan, lära upp t.ex. vargarna att vara med i getingbekämpningen?
;-)


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
måndag 2011-04-18, 17:42

Attacker
Men Urban, om vi utrotar alla människor, vem ska då se till att vargarna inte attackerar hundar?
;-)


Insänt av Urban
måndag 2011-04-18, 11:37

Attacker
Tänk hur många människor som attackerat människor, många med dödlig utgång helt oprovocerat... Ska vi införa skyddsjakt eller utrota arten direkt?


Insänt av Rolf G Gustafsson
måndag 2011-04-18, 11:27
Webbadress: http://www.dn.se/chattar/chattrum3

Chatta om varg
Se länk


Insänt av V. Andersson
måndag 2011-04-18, 10:48

Vargen och Hunden
Precis som ni själva skriver. Hundar attackerar människor... nämn en sak som gör att ni kan garantera till 100% att en varg inte kan eller kommer att kunna angripa en människa, stor som liten i framtiden. Hunden kommer ju som vi alla vet från vargen.

Sen ska vi inte glömma bort att många människor faktist känner obehag för vad som kan hända, det ska vi inte bara sopa under mattan.


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
måndag 2011-04-18, 10:04

Hundar och hästar
Hur många hundar har inte angripit och skadat människor, även mammor och spädbarn? Borde vi inte förbjuda folk att ha hundar eller i varje fall införa ägandetillstånd för personer och myndigheter med särskilt behov av hund (synskadade, polisväsendet etc.)? För att inte tala om hästar. De är ju livsfarliga!
;-)


Insänt av Rolf G Gustafsson
måndag 2011-04-18, 09:11
Webbadress: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article12896783.ab

Varg och varghat
Se länk som jag hänvisar till. Det är meningslöst att diskutera med "V(arg) Andersson" och gelikar. Sunt förnuft har lämnat dem för länge sedan.


  « Föregående 20       Nästa 20 »