NOF-Forum

Välkommen till NOF-Forum, ett fritt och oberoende forum för diskussioner om föreningens principer, arbetssätt, publikationer mm.
Vi vill särskilt påpeka att personangrepp och inlägg som inte håller sig till ämnet samt de inlägg som väcker anstöt är inte välkomna och kommer att tas bort. Var snäll och respektera detta!

Skriv ett eget inlägg

Sökning:


Insänt av Roger Söderström <roger.sod@bredband.net>
måndag 2005-06-20, 19:07

Club300 i Norrbotten v.27
Är det någon som har planer på att deltaga i Club300´s Norrlandssatsning under vecka 27? Hör av er isf till mig så kanske vi kan fixa samåkning/boende



Insänt av Maiken Arvidsson <maiken.arvidsson@telia.com>
söndag 2005-06-19, 23:17

Myggtillgång?
Hur är myggtillgången i länet? Här hos oss i Öjebyn tycker vi oss ha rekordmånga.

Försök till analys ger att vi varken har mer eller mindre växtlighet jämför med tidigare år, dock kan det ha varit en regnigare försommar än ”normalt”. Den frågan kan förvisso vädergudarna ge bestämt besked om.

Vissa år har det kunnat bli besvärligt att rensa i trädgården efter ca kl. 20.00, men idag erfordrades myggmedel allaredan strax efter lunch. Vilket är en sensation eftersom jag ytterst sällan tillgriper dylika gifter. Blott någon enstaka gång per år och då brukar det handla om promenad på myrar, inte rensning av rabatten i Öjebyn.

Fortsätter denna utveckling är förutsättningarna för att bli massmördare stor. Myggätande fåglar välkomnas därför!

Maiken




Insänt av Peter Nilsson <peter@medit.se>
fredag 2005-06-17, 15:44
Webbadress: http://www.cornix.se/desktop/

Bakgrundsbilder till skrivbordet

Vänner

Mina arbetskamrater i Tanzania ville ha nya bilder till sina datorer, så jag tänkte att kanske andra också vill det.
Klicka på den lilla bilden för att komma till den stora som ni laddar ner på er egen dator.

Hälsar Peter i Dar


Insänt av Ulf P
fredag 2005-06-17, 08:15

Skämt eller inte
Själv tar jag fågelskådningen väldigt seriöst, och då kanske man inte uppfattar ett skämt så där direkt, då de flesta inlägg åxå är, ganska seriösa utom nu på slutet! Hälsar Ulf P och beklagar missen av ett S i Mats-Åke i förra inlägget!


Insänt av
fredag 2005-06-17, 08:00

Örnskämt
Hej UPE & M-Å mfl!

Mitt inlägg var med ironi och inte illa menat till den anonyme a.k.a M-Å B.

Mattias Nordlund


Insänt av
torsdag 2005-06-16, 21:29

Fel på Forumet
Test


Insänt av Ulf P Eriksson
torsdag 2005-06-16, 19:36

Örnskämt
Jag ber om ursäkt Mat-Åke, nu när du förklarar så ser jag att det har mer med humor att göra, än att som vanligt få fram en debatt på hur andra har bestämt fågeln och fått den till S.Skrikörn! Hälsar Ulf P jag försökte endast klargöra varför man kanske inte kan bestämma en fågel efter 1 minut, själv stod jag där 3 tim på söndag, 1 tim på måndag och ca 40 min idag! Så nog finns det tok i föreningen! Åtminstone Jag


Insänt av <matsake.bergstrom@swipnet.se>
torsdag 2005-06-16, 16:23

Tänk efter...
Vad hade hänt om jag fortsatt att skämta om örnen anonymt?
Jag har inga som helst synpunkter på artbestämningen av skrikörnen. Jag har sett den, men alldeles för lite för att varesig säga bä eller bu.
Förutsätter dock att Mild/Williamsson som upptäckte den vet vad de har sett. Man larmar inte gärna ut någonting som man inte är säker på.
Att reaktionerna här på Forumsidan ofta blir hätska och spydiga när någon skriver anonymt avslöjar ofta mer om den som bemöter den anonyme än den anonyme själv. KOM IHÅG DETTA!
Det finns förmodligen många orsaker till att man vill uttrycka någonting under pseudonym.
Man kanske inte vill framstå som okunnig men ändå kunna fråga om någonting eller också undra eller fråga om känsliga saker utan att bli uthängd och hudflängd i offentlighetens ljus.
Det jag skämtsamt skrev om skrikörnen är det första jag någonsin uttryckt offentligt utan att sätta dit mitt namn.
När jag läste om örnen som gömde sig bakom dynghögen såg jag det komiska i situationen och hakade på.(Javisst, man kan faktiskt vara funtad så att man upplever vissa situationer som humoristiska också).
Det gör ingenting om någon sprätter dynga på mig eftersom det finns så mycket mer än bara fåglar i mitt liv.
Alla som däremot av någon anledning väljer att uttrycka sig anonymt ska inte behöva ta emot skit för det.
Hur ska ni veta vem som döljer sig bakom en pseudonym? Det kan ju vara vem som helst av oss som i ett visst läge väljer att utesluta sitt namn.
Om man då blir kallad fegis,ynkrygg eller något annat i den stilen, vad ska man då fortsättningsvis ha för attityd till den person som häver ur sig sådant?
Forumsidan har funnits i såpass många år så man tycker att toleransribban borde höjts med åren, men det är tveksamt om så skett.
Således. Tänk efter före eller räkna åtminstone till 100 innan du reagerar, kanske insändar-och debattklimatet kan tilltala ännu flera.


Insänt av <matsake.bergstrom@swipnet.se>
torsdag 2005-06-16, 12:07

Örnskämt
Går det överhuvudtaget att skämta om något på dessa sidor? undrar Funderaren.
Undermeningen i det jag skrev var att det kanske är svårare att se en mindre skrikörn än en större, just p.g.a. att den mindre är mindre än den större och därmed under vissa omständigheter kan vara svårare att se. Svårt att hänga med? (Ska föreställa någon sorts enkel humor). Svårare och mer illvilligt än så var det faktiskt inte.
Men nej, inte ens en sån sak är möjlig att knorra till.
Vad vore väl livet utan humor? Jaa, kanske som en fågelvärld enbart bestående av gråsparvar.


Insänt av
torsdag 2005-06-16, 08:39

Nörörn
Hej!

Måhända är det den ökända NÖTörnen som dykt upp vid dynghögarna i Alvik.

Denna örnart är ytterst sällsynt i Sverige. Tidigare endast sedda av en handfull skådare i maj 1986 ;-))

Och då av ett gäng tonåringar som rökte vass vid Revelsudden....

Mattias Nordlund


Insänt av Ulf P Eriksson
torsdag 2005-06-16, 08:28

Funderare
Varför kan du inte se om det är en skrikörn, eller mindre eller större? Det kan ju bero på följande bl.a; 1. Offrat för lite tid på observationen. (fågeln kanske förflyttar sig till en bättre position eller så att man kan se den bättre)! 2 Dåligt påläst litteraturmässigt om skillnaderna mellan Örnarna (rovfåglarna) för att kunna göra en bestämning! 3 Dåliga ljusförhållanden, beroende på observationstillfälle på dagen. Det finns säkert mer att tillföra om varför, men det får du fortsätta att fundera på, jag förstår varför du är anonym åxå. Jag säger bara Tråkigt, tråkigt Hälsar Ulf P


Insänt av Ulf P Eriksson <ulfpeson@bredband.net>
torsdag 2005-06-16, 06:59

Större eller Mindre
För att en art skall få räknas skall man ha sett arten så väl att man själv kan göra en säker artbestämning med hjälp av sina observationer. Detta hindrar inte att artbestämningen görs i efterhand , tex efter litteraturstudier. Kan en säker artbestämning göras på lätet räcker det med att höra en art för att få räkna den! Detta är CLUB 300:as regel 1 och RRK Norrbotten stöder åxå denna regel. Isåfall får du bestämma den som ev. obestämd skrikörn. Hälsar Ulf P


Insänt av Funderare
onsdag 2005-06-15, 22:04

Större eller mindre
Det kanske inte är en större skrikörn. Jag menar,det kan ju vara en mindre eftersom den syns så dåligt.


Insänt av
onsdag 2005-06-15, 16:47

Förlåt...
Förlåt mig, jag satt bakom dynghögarna och hade ingen aning om att du var på andra sidan. Jag hade ätit en hel gris och kunde inte flyga en meter.

Skrikörnen


Insänt av Tomas Carlsson <tomasz@whoever.com>
onsdag 2005-06-15, 12:15
Webbadress: http://biphost.spray.se/tomas.c

Till en viss skrikörn
Hördudu, SKRIKÖRN, här åker man flera mil mitt i natten, liksom bara för att visa lite respekt och intresse. Här står man flera timmar på en dammig grusväg vid en stinkande grisfabrik och väntar, men behagar du sticka fram din asätande näbb? Nädå, du sitter nånstans och trycker tills en annan av utmattning givit upp och lämnat den eländiga platsen. Och då, några minuter senare passar det att titta fram. Du kan ta och gräva ner dig i din smutsiga komposthög, SKRIKÖRN-spektakel, jag vill inte se dig. Riktiga ÖRNAR är det ändå mer klass på.


Insänt av Mikael Wikström <Mikael.Wikstrom@molbiol.umu.se>
tisdag 2005-06-14, 16:39

Borttappat vid örnen.
Hej!

Jag var upp och tittade på större skrikörnen i går kväll (måndag 13/6) och drullade bort en påse med två ståltermosar i. Förmodligen blev de kvar i kanten på grusvägen där man parkerade bilen. Om någon hittar termosarna så får han/hon gärna lämna in dem hos Bo Forsberg på Parkvägen 5 på Bergnäset.

Vänliga hälsningar,

Mikael Wikström
Granvägen 5
918 32 Sävar

090-50880
070-2503461



Insänt av Jan-Olov Johansson
söndag 2005-06-12, 22:38

Fyrtal!
Den STÖRRE SKRIKÖRNEN nyss krönte ett skådardygn jag inte trott jag skulle få uppleva fortfarande. Fyra (4!) nya "lifers"! TRÄDLÄRKAN 05:20, följt av GÄRDSMYG och SVARTHÄTTA i Rosfors i förmiddags, och så örnen ikväll!!!!
Orh därmed hoppade BD-listan upp till 211.
/Jan-Olov J


Insänt av Ulf Larsson <ulflar1@yahoo.se>
söndag 2005-06-12, 18:58

Lappuggla
Hej!
Jag undrar om det finns något lappugglebo med tillhörande lappugglor som man skulle kunna få vägbeskrivning till. Jag passerar Piteå/Luleå på misommarafton eller -dag på väg mot Finnmark.

Ulf Larsson, Stockholm
ulflar1@yahoo.se


Insänt av Lars Sandberg <l_sandberg@hotmail.com>
söndag 2005-06-12, 17:59

Spännande nu...

Hej!

På den intressanta finska sajten tarsiger.com kan man läsa om bl.a. MINDRE SKRIKÖRN och GÅSGAM i östra/ norra Finland. Detta är, med de vindar som råder nu, att betrakta som vårt absoluta närområde! Siktar nog på tornet på Bredviksberget, Öjebyn, i morgon.../Lars.


Insänt av MåB
lördag 2005-06-11, 23:12

Tillägg
Jag skriver tre gamla noteringar.Den tredje är två rastande snögäss sedda från tomten 11 maj 1988 men den gills ju inte som listkryss.


  « Föregående 20       Nästa 20 »