Fågelobservationer

Välkommen till obs-sidan.

Skriv en egen observation

OBS! Ange inte exakt lokal för känsliga arter t.ex. rovfåglar och ugglor. Tänk på att även äggsamlare kan läsa det du skriver!

Sökning:


Insänt av Krister Jakobsson <krister.jakobsson@edu.lulea.se>
måndag 2004-12-27, 16:18

Under en kort skidtur runt Kalvholmen till Gräsören satt en TRETÅIG HACKSPETT i albården och hackade frenetiskt.Den var helt orädd och jag kunde komma den på 2 m avstånd. I övrigt SVARTMES,ett 20-tal MINDRE KORSNÄBBAR, TALLTITA och DOMHERRE.Ingenting i vakarna.


Insänt av Lars Sandberg <l_sandberg@hotmail.com>
måndag 2004-12-27, 15:30


Hej, igen!

Har i dag måndag tagit en promenad i skymningen i friden i Norrbotten, långt borta från tsunamis och annat ofattbart.
I den täta granhäcken i Patrons allé, Öjebyn, (Piteå kommun) stötte jag på ca sju meters håll kl. 14.30 upp en hane DUVHÖK som i klorna höll en mjuk men livlös SKATA. Höken flög upp med sitt byte, och drog på låg höjd in på Trädgårdsförsöksstationens område.

Hälsar gör Lars!


Insänt av Daniel Lindberg <adaile-7@student.ltu.se>
måndag 2004-12-27, 13:04

20 domherrar, 1 gråsiska, 1 grönfink och massor av taloxar och blåmesar vid fågelbordet i Sävast idag.

Jan Andersson> Tänkte åka ut på skjutfältet här någon av de närmaste dagarna. Du är inte på väg ut på någon runda i veckan som man kan få följa med på? Maila mig isåfall.


Insänt av Lars Sandberg <l_sandberg@hotmail.com>
måndag 2004-12-27, 11:28


Hej!

Från de senaste dagarna i Öjebyn, Piteå kommun, kan rapporteras 1 SPARVHÖK i lördags (25/12) som nära Bryggmans handelsträdgård slog mot en flock med ca 50 GRÖNFINKAR. Den lyfte efter en kort stund, och lämnade kvar ca 49 GRÖNFINKAR...

I går söndag 26/12 såg jag 1 SIDENSVANS nära Trädgårdsförsöksstationen samt 3 MINDRE KORSNÄBBAR på samma ställe.

På eftermiddagen kunde Stig Malmström och undertecknad studera 1 hane BOFINK som besökte Stigs fågelbord i Sjulsmark, Piteå kommun. Finken har funnits på plats i några veckor, och har något tumörliknande på högra sidan av näbben. (Den är något avvikande i beteende, men har hittills alltså klarat av ett antal kalla dagar och nätter.)

Hälsar gör Lars!


Insänt av Jan Anderdson <jan.andersson@edu.boden.se>
måndag 2004-12-27, 11:07

Hej!
En ensam, (frusen?)och förmodligen hungrig BJÖRKTRAST inspekterar just nu grannens rönn, men där finns inget ätbart! Drar mot nästa grannes rönn- lika magert! Termometern visar -20, så nog är den på fel plats alltid. Kanske duger inte mitt bröd, korn och krossat havre?


Insänt av Håkan
söndag 2004-12-26, 14:43

Besök i Tjautjasbäcken, Gällivare, idag gav:
Bändelkorsnäbb ca 5 ex
Strömstare 4 ex
Mindre korsnäbb ca 10 ex
Gräsand 4exInsänt av Jan Anderdson <jan.andersson@edu.boden.se>
söndag 2004-12-26, 14:28

Hej!
Talgrunda på Bodens södra skjutfält med Larsarna B och S under dygnets ljusa timmar gav 6 ex NÖTKRÅKA, 1 ex TRÄDKRYPARE, 2 ex SPARVUGGLA, 7 ex SVARTMES, 3 ex TOFSMES, 1 ex STRÖMSTARE, 1 ex GRÄSAND, 2 ex BLÅMES och et 40-tal TALLTITOR.


Insänt av Andreas Livbom <andliv@spray.se>
lördag 2004-12-25, 19:17

Hej och god fortsättning!

Har tillbringat delar av julhelgen i Arvidsjaurstrakten. Inte har det hunnits med någon enkom julskådning, men mellan besök hos släkt och annat har jag i vart fall smygskådat in bl.a. LAVSKRIKA och LAPPMES - alltid något!

Hälsningar till er alla från en lite krasslig Andreas!


Insänt av Jan Anderdson <jan.andersson@edu.boden.se>
lördag 2004-12-25, 14:49

Hej!
God fortsättning på er alla "pippa-vänner", som det stod i Naturskyddsföreningens dagbok ute på Sandskär på stenåldern!
Efter 3 misslyckade försök att få se TURKDUVAN i Svartbjörnsbyn. Boden lyckades det äntligen, Kul med en ny årsart så här i 12:e timmen!


Insänt av Ingrid Sandahl <ingrid.sandahl@telia.com>
lördag 2004-12-25, 10:05

Igår fick jag en lite ovanlig julaftonsgäst. När min väninna Lena Hammarberg från Jukkasjärvi klev in genom dörren igår hade hon en vimmelkantig KORP i famnen. Lena hade hittat den liggande på en gata i Kiruna. Vi gissar att den hade krockat lätt med en bil. Vi satte den i en låda i hallen i hopp om att den skulle kvickna till på egen hand. Det gjorde den också och efter ungefär 20 minuter klarade den av att flyga iväg.


Insänt av Thore Alm , Kalix
lördag 2004-12-25, 09:56

När juldagsmorgon glimmarde...
.så satt koltrastarna( ett par), bofinken och gulsparvflocken på "plats" under fågelbordet-en gudomlig syn!!


Insänt av Roger Nordmark <roger.nk@telia.com>
fredag 2004-12-24, 17:35


Här kommer en julhälsning från Camp Ronningen. Jag och Sune A satt igår em. vid vår lada och njöt av elden med en kopp kaffe i handen, snacka om julefrid. Som vanligt uppträder massor med GRÖNFINKAR, DOMHERRAR,och numera massor av GRÅSISKOR, några SNÖSISKOR, BLÅMESAR, TALLTITOR, TALGOXAR, KORSNÄBBAR, några SVARTMESAR, tre-fyra HACKSPETTAR, ett antal NÖTSKRIKOR, men var är Nötkråkorna?
Kl. 14.30 är fåglarna plötsligt försvunna.
Då i skymningen kommer GRÅSPETTEN och får en lugn och ensam stund på talgen.
På väg in i ladan ser jag helt överraskande den lite mystiska SPARVUGGLAN sittande i en björk 15 m från oss. Det var en alldeles speciell upplevelse: ugglan i förgrunden av den nästan fulla månen. Den satt i ca 6 min helt opåverkade av våra lite upphetsade sinnen. Sedan gör den ett utfall rakt ner och slår någon liten gnagare. Snacka om julkorts motiv.
God jul!
önskar Roger och Sune


Insänt av Sture Sandberg <utterman @algonet.se>
fredag 2004-12-24, 13:46

"Favorit i repris" TURKDUVA och MINDRE HACKSPETT på Ugglegatan 14. i Piteå i dag julafton. GOD JUL önskar Sture.


Insänt av
fredag 2004-12-24, 11:36

I hösta skrev jag en obs på toppskarv fel fel fel det var en storskarv så klart vid närmare skådning dagen efter.Tack för mejlet Andreas.

God Jul alla fågelskådare önskar Agneta Haapasaari Kiruna
Insänt av Lars Sandberg <l_sandberg@hotmail.com>
fredag 2004-12-24, 11:09


Hej, och God Jul!

Kan i dag julafton rapportera om bl.a. en SIDENSVANS och två GRÅSISKOR på Framnäsområdet i Öjebyn, Piteå kommun.

Dessutom vill jag skicka Rapportkommittén och alla andra en möjlighet att veta mer om ALKEKUNGEN i Arjeplog. Klicka på följande länk, och läs och titta: http://www.pitea-tidningen.se/index.php?artikel=105476

Hälsar gör Lars uti Piteå Gamla Stad, som numera kallas för Öjebyn!


Insänt av Lasse Härkönen, GÄLLIVARE
torsdag 2004-12-23, 20:55
Webbadress: http://www.rallarrosen.se

God Jul och Gott nytt år från Rallarrosen också. Här vågade sej en maffig DUVHÖK (hona) fram och spanade in fågelbordet! Stigges bilder på henne finns på hemsidan!


Insänt av Maiken Arvidsson <maiken.arvidsson@telia.com>
torsdag 2004-12-23, 13:22

Hej!
På väg hem från julhandlingen hade vi glädjen att i Öjebyn se 3 TURKDUVOR i korsningen Länkvägen/Hällanvägen. Naturligtvis passade vi på att påminna dem om att besöka vår matning efter nyår.

En God Jul tillönskas alla fågelintresserade!

Maiken & Tryggve
i Öjebyn – Piteå Gamla StadInsänt av Lars Sandberg <l_sandberg@hotmail.com>
onsdag 2004-12-22, 14:18


Hej!

I dagens PT, sidan 40, kan den hugade kryssa död ALKEKUNG... Ett tydligt bildbevis presenteras där, av en fågel som nyligen hittats i Arjeplogs kommun längs Rebnisvägen.

Detta tragiska fynd är extra intressant när det kombineras med information som cirkulerar rörande en person från Boden som för ett tag sedan- oklart när- såg en fågel någonstans i Piteälven som enligt uppgift sannolikt var en ALKEKUNG.

Kanske det- trots sydvindarna- lönar sig att leta på lämpliga ställen...?/Hälsar gör Lars i Öjebyn!


Insänt av Lars Harnemo
söndag 2004-12-19, 22:46

Hej
Har varit ute hela dagen och tittat på 11 av dom totalt 14 talgbitarna på Bodens skjutfält. Ganska trevlig sysselsättning om man vill se fågel i dessa mörka tider. Jag drog faktiskt ihop två årskryss, LAVSKRIKA 3 ex, samt HÖKUGGLA. Övriga fåglar bl.a. GRÅSPETT, NÖTKRÅKA, TRÄDKRYPARE, BLÅMES, TALLTITA, TALGOXE. På de flesta fåglarna glänste det om högerbenet där Jan Andersson och Lars Sundberg satt dit en aluminiumring. Träffade på dom när dom avslutat dagens ringmärkning med frusna fingrar (-10 grader).


Insänt av Sture Sandberg <utterman@algonet.se>
söndag 2004-12-19, 11:52

Glada julöverraskningar i form av TURKDUVA och MINDRE HACKSPETT (hane)(samtidigt)bjöds jag på vid mitt fågelbord på Ugglegatan 14 i Piteå idag söndag. Hälsar Sture Sandberg.


  « Föregående 20       Nästa 20 »