Fågelobservationer

Välkommen till obs-sidan.

Skriv en egen observation

OBS! Ange inte exakt lokal för känsliga arter t.ex. rovfåglar och ugglor. Tänk på att även äggsamlare kan läsa det du skriver!

Sökning:


Insänt av Peter Keil <peter.h.keil@gmail.com>
torsdag 2018-08-16, 21:09

Torsdag 2018-08-16
Till synes goda förhållanden när vi startade upp dagens verksamhet. En bergfinkflock kom dragande från heden och verkade aldrig ta slut när den passerade reservnätet men utan att gå in. Inte så mycket i näten som vi förväntat oss. (Här har vi en cliffhanger som utvecklas senare.) Enstaka fåglar vid varje runda, föga att göra, en viss, kanske leda, börjar sprida sig bland personalen. Men tid för fika och fördjupande samtal. Vi går ut på udden i olika omgångar för span och där finns en del att titta på: en ung dvärgmås, tre kärrsnäppor, tre rödbenor, en roskarl, svärthonan med sin ytterst lilla unge, en tornfalk och en sparvhök bl.a. Under näst sista rundan smäller det till 0ch 22 bergfinkar sitter i femmans och sexans nät. Vadarburarna inte att förglömma; Rolf blir lyrisk när hans elever kommer in med en mosnäppa. När vi tar oss tillbaka efter att ha stängt alla nät och burit upp burarna passerar en ladusvala på väg söderut. Är sommaren slut nu? Dagens fångst blir 45 – en färre än igår.
Under eftermiddagen ägnar sig Rolfs elever åt flugfiskövningar på heden, Maria plockar havtornsbär, Peter kollar av ”sitt” kantarellställe och konstaterar att det inte finns några, och en grupp vandrare skrämmer upp en havsörn på tio meters håll på nordrevet.
Nu kallar bastun. God natt!
Peter, Maria, Rolf och hans naturguideselever, som har varit till stor hjälp med fågelstationsarbetet under veckan.Insänt av Peter Keil <peter.h.keil@gmail.com>
onsdag 2018-08-15, 21:00

Onsdag 2018-08-15

Det droppade från takrännan när vi steg upp men det avskräckte oss inte och efter fem minuter hade det upphört och inget i regnmätaren. Däremot fick vi dra ihop näten en timme under arbetspasset, så vi kom inte upp i gårdagens siffror utan stannade på 46 nymärkningar. Bland intressantare märkarter kan nämnas en brushane och en brushona och två granna rödstjärthannar (varav en kontroll). Obsar på udden 4 kustlabbar varav en ljus fas, en fiskgjuse fångade en rätt stor fisk. När naturguiderna var ute och GPSade stötte dom upp en uggla (jorduggla?), en tjäderhöna och ett par orrar. Maria och Peter tog en kvällspromenad till Ruuti och spanade en stund över Pauhu: en svärthona med en kanske veckogammal pull (!), en småskrakehona med 11 pulli, 15 storskrakar (juvenila), 3 roskarlar, 1 drillsnäppa och 4 Tringaarter. Rolf har kollat in en stenstod som visade sig vara en havsörn.
Nu sitter vi i stugan och ska lägga in våra vedermödor på Excel och Artportalen medan vi mumsar på Rolfs utsökta sockerkaka.
Bifogade foto på Facebook visar den arbetande personalens fokusering och allvar inför fågelstationens arbetsuppgifter.

Peter, Maria, Rolf och 11 NaturguideeleverInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
tisdag 2018-08-14, 21:11

Tisdag 14 augusti.

Morgonen och förmiddagen har varit utmanande. Peter och Rolf har haft med oss 5 duktiga men dock oerfarna praktikanter, Maria samt Isak, Tan
ja, mikael och Hugo från Naturguideutbildningen. Med deras hjälp grejade vi biffen. 101 nymärkningar samt 18 kontroller, totalt 14 arter. Blåhake, 3 rödbenor och 1 sävsångare förgyllde. Lövsångare dominerade med 58 styck nymärkningar vadare med 9 grönbenor. Stor variation på vadarförekomsten, bla kärrsnäppa. Nu ska vi skåda vidare, flugfiska och räkna älgar och älglik

Peter, Maria och Rolf


Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
tisdag 2018-08-14, 21:10

Tisdag 14 augusti.

Morgonen och förmiddagen har varit utmanande. Peter och Rolf har haft med oss 5 duktiga men dock oerfarna praktikanter, Maria samt Isak, Tan
ja, mikael och Hugo från Naturguideutbildningen. Med deras hjälp grejade vi biffen. 101 nymärkningar samt 18 kontroller, totalt 14 arter. Blåhake, 3 rödbenor och 1 sävsångare förgyllde. Lövsångare dominerade med 58 styck nymärkningar vadare med 9 grönbenor. Stor variation på vadarförekomsten, bla kärrsnäppa. Nu ska vi skåda vidare, flugfiska och räkna älgar och älglik

Peter, Maria och Rolf


Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
tisdag 2018-08-14, 21:06

Peter Keil och Maria Lundström har tagit över stationen. Rolf Lahti och Naturguideeleverna från Tornedalens Folkhögskola ska också hjälpa till fram till lördag. Peter har ensam märkt 43 fåglar idag och ett antal tidigare men mer om detta i senare meddelanden. 31 vitkindade gäss, adulta och juveniler rastade vid kapellet. Största dramatiken blev när en havsörn tog en obestämd dykand och började kalasa på den strax söder om piren. Allt under vårat ivriga skådande och fotande. Imorgon kör vi på med relativt stor styrka /Rolf


Insänt av Peter Keil <peter.h.keil@gmail.com>
söndag 2018-08-12, 20:13

Söndag 2018-08-12
Idag gick det bättre; fick upp några nät. Vid A1-nätet stod en älgko med en ganska liten kalv, så det projektet fick vara. När jag kollade efter stängning så fanns hon kvar. Kanaler där i nätgatorna. Totalt 17 nymärkningar med 8 lövsångare i topp och tre kontroller. Inte så illa ändå med så få nät igång. Obsar: en kustlabb ljus fas, 2 strandskator, 1 tofsvipa, 1 honfärgad brun kärrhök, 1 gök, ett 20-tal gulärlor i den första morgontimmen.
Dataarbete på eftermiddagen, går långsamt men det går. Övrigt: det är bara att gå ut några steg med en tallrik så har jag hallonefterrätten fixad.
/ PeterInsänt av Peter Keil <peter.h.keil@gmail.com>
lördag 2018-08-11, 16:34

Lördag 2018-08-11
Kollade vädret halv fyra både i verkligheten och på SMHI och bedömde utsikterna för en lyckosam märkning till praktiskt taget noll. Pallrade mig iväg till ringmärkarudden och stod där i ett par timmar på förmiddagen. Bra fart på vadarna, bl a 2 kustpipare och 15 spovsnäppor i granna sommardräkter, 2 mosnäppor, 2 kärror, 2 enkelbeckasiner och så ett antal olika Tringas. Dessutom tre kustlabbar. Och när inget annat hände kunde jag beundra ett 20-tal silvertärnor, gamla och unga, som oförtröttligt näringssökte i viken.
Även om jag inte kan jobba som avsett är det alltid en upplevelse att se Bottenviken i stark blåst.
/ Peter – ensam på önInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
fredag 2018-08-10, 13:12

Fredag 2018-08-10

Idag plockade vi ut 50 fåglar ur näten och burarna, därav 39 st som förseddes med ring och således 11 kontroller. En av kontrollerna rörde en lövsångare som märktes som 1K i fjol sommar på Sandskär. Den fågeln är alltså 2K just nu.

Av obsarna kring ringmärkningplatsen kan nämnas en gök som studsade in och ut ur nätgrupp 4. Något för kommande märkpersonal att omhänderta? Vidare sjöng en lundsångare när vi öppnade näten, och vi har även hört spillkråka och lockande videsparv samt sett en gammal hanne brun kärrhök segla förbi.

Morgonen var stilla och halvklar, men nu har vinden ökat lite från O. För oss återstår att packa ihop personlig materiel samt att städa stugan, innan Rune hämtar oss i kväll. Till helgen väntas hårda vindar som kommer att omöjliggöra båttransport till ön. Tack för oss!

/Andreas och ElinInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
fredag 2018-08-10, 03:46

Torsdag 2018-08-09

Efter en mycket mild natt (mintemp 19 grader) drog regnskurar in tidigt på morgonen, så vi fick vänta några timmar innan vi kunde börja märka. I den friska S-vinden öppnade vi bara de inre nätgrupperna plus alternativnäten och så vadarburar, förstås. Det blygsamma resultatet fram till kl.11 blev 1 grönbena, 1 trädpiplärka, 2 björktrastar, 1 ärtsångare samt en kontroll.

På eftermiddagen tvättade vi fågelpåsar. P g a förväntat hård vind under helgen kommer vi att åka till fastlandet redan fredag kväll, så en del praktiska bestyr behövde vi utföra redan idag. Vi blev även varse att en del småvadare samt en kustpipare rastade på Pauhu. Vi placerade därför ut vadarburar och tillbringade några timmar där. Det fanns gott om tid att både skåda, sola och plocka hallon, ty vadarna var inledningsvis mest benägna att hålla till runt i stället för i burarna. Till slut lyckades vi i alla fall märka 2 större strandpipare, 1 kärrsnäppa och 1 mosnäppa.

Andreas sprang till Nordrevet och åter samt badade i hamnen tidigare i kväll, medan Elin fixade middagen. Nu återstår en gnutta datorjobb till innan sängen väntar och sedermera en, hoppas vi, bra sista ringmärkningsmorgon för oss. Kvällens avtagande vindar som drar mot N-sektor bådar gott.

/De två på fågelstationenInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
onsdag 2018-08-08, 20:08

Onsdag 2018-08-08

Ljummen och vacker morgon med mycket dagg och måttlig S-vind – en annan luft jämfört med igår. Fåglarna fastnade i näten och gick in i vadarburarna i någorlunda jämn takt och inte i någon större mängd. När vi summerade fick vi ihop 37 ringmärkta fåglar av 12 arter, bland annat en gluttsnäppa. Bara fem kontroller indikerar att många av de fåglar som fanns här igår har lämnat ön under natten.

Eftermiddagens strövtåg gick till Nordrevet och Östviken, där det fanns en del arktiska vadare som rastade i den allt friskare vinden, t.ex. spovsnäppor, kustsnäppa och sandlöpare.

I afton sill och potäter och kanske bad i havet.

/Elin och AndreasInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
tisdag 2018-08-07, 20:06

Tisdag 2018-08-07

Säsongens hittills bästa märkdag med 104 nymärkningar av 16 arter plus 11 kontroller. Det började ganska stillsamt i den vindsvaga morgonen, men sedan vällde fåglarna in över märkplatsen. Elin fick plocka fågel nonstop de två sista timmarna, medan Andreas märkte. Ur scoutgruppen från Piteå som hälsade på vid ringmärkningen utsågs en sekreterare som skötte märkprotokollen.

Inget särskilt i näten egentligen, lövsångarna dominerade så klart. Lite bättre variation bland vadarna med inte bara grönbenor i burarna utan även kärrsnäppa, rödbena och brushane. En liten regnskur drog förbi precis när vi stängt ringmärkningen för dagen – bra tajming!

Efter en lång stunds dataadministration blev det diverse eftermiddagspromenader. Påtagligt fler tättingar finns på Sydön jämfört med de senaste dagarna. Nya arter sedan vi kom hit i lördags är blå kärrhök, småtärna och trädkrypare.

Det lutar åt en tidig kväll för oss, d v s läggdags strax. Sova middag kan man inte hålla på med sådana här behagliga och precis lagom varma dagar.

/Elin och AndreasInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation
måndag 2018-08-06, 19:09

Måndag 2018-08-06

Efter ett nattligt åskregn följde ett flertal regnskurar under morgontimmarna, samtidigt som vinden tilltog alltmer från NO-N. Vi tog sovmorgon till klockan sju och konstaterade att det inte skulle bli någon ringmärkning med nät idag. De 14 mm regn som kom var dock välbehövligt för naturen och gjorde att luften kändes frisk och ren.

Sedan det sista av regnet masat sig iväg gick vi ner och kollade till ringmärkningsplatsen. Vi placerade även ut vadarburar som vi använde några timmar mitt på dagen. Alles in allem fick vi 13 grönbenor och 1 sädesärla i dem.

En scoutgrupp från Piteå gjorde ett längre studiebesök vid ringmärkningen och fick se hur det går till att fånga och märka en grönbena. Vi misstänker att vi får besök av några av ungdomarna även i morgon när vi hoppas på ordinarie ringmärkning.

Eftermiddagen bjöd på allt soligare väder och sakta avtagande vindar. Elin plockade hallon, medan Andreas gick till Östviken och Nordrevet för att spana efter vadare. Inga mängder rastade, men av de lite mer ovanliga arterna bör nämnas en kustsnäppa och en myrsnäppa.

/Andreas och ElinInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
söndag 2018-08-05, 19:40

Söndag 2018-08-05

Måttlig nordan med regnskurar kring oss men inte över Sandskär. Vi ringmärkte enligt rutin kl.0500-1100 men inte med några alternativnät eller burar på Pauhu i och med att vi är något kort med personal.

Totalt blev det 50 ringmärkta fåglar av 13 arter. Dessutom 9 st kontroller, varav en lövsångare vilken märktes som ungfågel här på Sandskär i fjol.
Fåglarna fördelades ojämnt både tidsmässigt och mellan olika nätgrupper. Ett tag hade vi så många fåglar i påsarna att vi fick hoppa över viss biometri för att märka undan och hinna med nästa nätrunda. Vadarburarna är lite svårplacerade p g a lågt vattenstånd. Stranden är för stor, men vi fick i varje fall 4 st grönbenor.

Efter lunch samt inmatning av dagens märkningar och kontroller i Fagel3 tog vi oss en rejäl promenad på Sydön och fick bra obsar på olika änder och vadare. Säsongens första rödstrupiga piplärka flög lockande förbi, och i dungen vid kapellet hittades en göktyta.

Den mest intressanta obsen var en mörk falk som ryttlade flera gånger på östsidan av ön innan den synbarligen drog vidare över havet mot Finland. Proportioner och flyktsätt luktade aftonfalk lång väg, men obsavståndet var så pass stort att vi inte kunde se avgörande dräktdetaljer ens med tubkikare och därför lämnar fågeln obestämd.

I morgon väntas regn och blåst, så hur mycket ringmärkning som blir av återstår att se. Troligen får vi mer tid än hittills att punktbevaka kylskåpet, som då och då slår av sig själv – mindre kul! :-(

Hälsningar Elin och Andreas med den sistnämnde vid tangenterna!Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
lördag 2018-08-04, 18:38

Lördag 2018-08-04

Personalbyte – Bosse, Krister, Lena, Frida och Lollo for åter till fastlandet, medan Elin Bondestam och Andreas Livbom kom ut till ön med Rune.

NV-vindar och vackert väder förde ut en del av fjällens fåglar såsom gråsiskor, bergfinkar och gulärlor till Sandskär. Morgonens ringmärkning blev väl godkänd med 64 nymärkningar och 15 kontroller. Till obsarna för dagen hörde bl.a. spillkråka och lundsångare.

Under eftermiddagen promenerade Elin och Andreas ner till ringmärkningsplatsen samt tog en skådnings- och hallonplockningsrunda på Sydön. För närvarande ligger lax i ugnen, och kokande potatis står på spisen, vilket torde följas av en alldeles utsökt middag. Samtidigt pågår flugjakt. Elin har precis hittat flugsmällan.

/Andreas och ElinInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
fredag 2018-08-03, 21:32

Fredag 2018-08-03

Regn, regn ja idag så kom då regnet men det varade inte så länge utan när vi var klara med frukosten så var regnet borta.
Ringmärkning som vanligt med lite moln på morgonen men sedan så kom solen tillbaka och därmed värmen. Dåligt med tättingar men i alla fall en rosenfink som stack ut en del. Att det kan vara svårt att bestämma en fågel i handen fick vi bevisat då rosenfinken förblev obestämd en stund.
Idag var det vadarna som fyllde på lite i antal och kanske stoppade regnet på morgonen upp deras flytt, mest grönbenor men enkelbeckasin och kärrsnäppa gick också i. Dagens höjdare blev den ljungpipare som vi tog i bur stationens andra så den är sällanfångad.
32 ringmärkta blev dagens resultat och som tidigare så var det kursdeltagarna som stod för den mesta hanteringen av fåglarna både vad gäller plockning och märkning.
Mat, bad och vila så har ju våra dagar sett ut i veckan värmen suger musten ur oss. På kvällen så gick Frida loss på allas våra rester och trollade fram både middag och kaka till kaffet.
Hemfärd i morgon så stugan är ordentligt fejad och klar för nästa veckas bemanning.
/ Bosse, Krister, Lollo,Frida och Lena

Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
torsdag 2018-08-02, 21:01

Torsdag 2018-08-02
Upp 03.30 som vanligt. Rätt fuktigt ute och låga moln på himlen. Regn eller inte? Gick som vanligt till Ringmärkningsboden och öppnade alla nät och satte ut burarna. Så småningom letade sig solen fram och torkade upp gräset så svettiga stövlar kunde bytas ut mot lite skönare gympadojor. Regnkläderna fick ligga kvar i ryggsäcken. I lagom takt så fick vi 39 fåglar i nät och burar (32 nymärkta och 7 kontroller) så att vi kursdeltagare fick träna in alla moment vid ringmärkning och art-/ålders- och könsbestämning. Full aktivitet varvades med lugnare perioder av vila, kaffedrickande, vätskepåfyllning och besök av 4 ögäster som fick info om ringmärkning och prova på att hålla en fågel i handen innan frisläppande.. Mest fågel fick vi från början och slutet av dagen. Nya märkarter var blåmes och gråsiska.
Efter sedvanligt dopp i hamnen så blev det enskild aktiviteter där Lena hade mest energi och gav sig ut på en tur mot Nordudden. 2 lärkfalkar höll till däruppe. Vi övriga tog igen oss, läste eller gjorde små turer i omgivningen. Till middag serverade Frida pasta och en god köttfärssås. Sedan kaffe med kokoskaka och artsammanställning. Lärkfalk, gök och kärrsnäppa nya turarter. En åskfront närmar sig nu från fastlandet innan vi går till dagens bastu.

/ Krister, Bosse, Lollo, Frida och LenaInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
onsdag 2018-08-01, 21:01

Onsdag 2018-08-01

Samma ljuvliga morgon som de andra dagarna enda skillnaden var att det var bra med dagg i gräset nere vid ringmärkningen. Här ser för övrigt ut som ett stäpplandskap med torrt, torrt gräs torra pinnar istället för buskage och helt vissna enbuskar.
Men trots allt så finns här en del fåglar som låter sig fångas, granskas och släppas. Eftersom vi har lite kurs här för tillfället så är vi rätt nöjda med att vi får lagom mycket fåglar för då hinner alla deltagarna verkligen träna på att hantera och märka fåglar. Övning ger ju färdighet och vi ser klara framsteg i gruppen.
Idag 31 nymärkningar och sju kontroller bl.a en lövsångare som jag märkte för exakt tre år sedan. Vart far han under vintern och vilken väg väljer han? Har han tagit samma väg alla tre åren eller? vi har fortvarande inte svaren på allt. Årets första gulärla togs i en vadarbur men vadarna har vi svårare att fånga då lågt vattenstånd gör att stränderna blir stora och omöjliga att stänga av med burraderna.
Ännu en het dag som leder till bad i hamnbassängen för att svalna till en dräglig temperatur, sedan mat och vila följt av ännu mera mat och lite fågelprat.

/Bosse vid pennan? Frida, Krister, Lollo och Lena.
Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
onsdag 2018-08-01, 17:33

Tisdag 2018-07-31

Varmaste dagen hittills 21,4 grader redan kl: 03.30! Puh! En underbart vacker morgon med ett hav som låg helt stilla och solen som sakta steg som ett stort eldrött klot. Trots den tryckande värmen var det en del rörelse i buskarna när vi vandrade ner till ringmärkarudden. Redan under de två första timmarna fångades 25 av dagens totala fångst som slutade på 36 nymärkningar, därefter var det rätt glest med fångst resterande nätrundor. Vi kontrollerade också 6 fåglar bl.a en Lövsångare som jag själv ringmärkt i augusti förra året. Och tänkt, nu är den här igen! Fantastiskt! 
Fångsten fördelades på 12 olika arter och i dag drog vi in tre nya märkarter för veckan; bofink, sävsångare och ängspiplärka.
Eftersom luften i ringmärkarboden stod helt stilla så för att inte gå under tog vi beslutet att flytta ut verksamheten i skuggan på framsidan av huset under den sista timmen. Det var räddningen!

När vi stängde för dagen visade termometern på skuggsidan av ringmärkarboden 29 grader! så när vi promenerat tillbaka till byn så kändes ett svalkande dopp i hamnen som rena himmelriket!
Eftermiddagen bestod av mera bad, vila, klädtvätt och div. administrativt arbete och till middag bjöd Lollo på ugnstekt falukorv med ris och en karaff kristallklart Malmuddsvatten. Delikat!
När temperaturen äntligen började sjunka tog Krister och Lollo en promenad norrut för att spana av stränderna uppe vid nordrevet. Hoppas de hittar något spännande!
Nu är det bara bastubad och tvagning kvar innan vi stupar i säng och drömmer om en dag med något lägre temperatur och något fler fåglar i näten.
/Lena (vid tangenterna), Bosse, Frida, Krister och LolloInsänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
måndag 2018-07-30, 22:25

Måndag 2018-07-30
Idag blev det lite fler fåglar att märka, vi satte upp alla nät och satte ut alla burar, det blev totalt 12 arter och en del helt nya för mej som en göktyta oj vilken underbar fågel, ser nästan ut att vara klädd med spetts,7 ettriga talgoxar, 5 grönbenor som var den första fågel jag någonsin hållit i min hand, var lite tårögd av lycka hela dagen när vi höll på med fåglarna, 1 rödbena, 1 större hackspett, häftig fågel, 5 sädesärlor, 2 rödstjärt som också var ny för mej, 1 stenskvätta, 3 ärtsångare som var den första fågeln jag plockat ur nätet, 8 lövsångare, och sist men inte minst 4 brushanar, mycket vacker vadare. totalt 39 ringmärkta och 7 kontroller.
När vi kom tillbaka till stugan bytte vi om och tog ett dopp i hamnen från bryggan, sen blev det siesta innan maten som Bosse stod för idag, tapas på trappan med fågelprat och sen en currygryta på kyckling med ris och sallad, mycket gott!
/Marie-Louise(Lollo)vid tangenterna. Lena, Frida, Krister och Bosse.
PS. Jag är mycket glad att ha 2 så duktiga och fina lärare som Lena och Bosse.Insänt av Haparanda Sandskär Fågelstation <hapsand@gmail.com>
måndag 2018-07-30, 21:04

Söndag 2018-07-29
Första dagen med ringmärkning för vårt gäng. Ringmärkningskursens första dag. Vi satte upp nät 1,2,3,4,9,10 ganska få nät då det var lite blåsigt och vi alla väldigt gröna, ja förutom Lena då förstås som fick jobba för två då Bosse fortfarande var kvar på fastlandet. Vi satte ut 13 burar och fick totalt 3 grönbena i dem. Runt halv åtta tiden öppnade vi A1 då vi tänkte att det var lite mindre blåsigt bland buskarna men det gav ingen fågel tyvärr. Vi fick totalt 9 fåglar idag 4 lövsångare, 3 grönbena, 2 ärtsångare och två kontroller en ärtsångare och en lövsångare. Lite fågel men en bra mjukstart för ovana. Det kom 3 besökare vid stängning det fick se hur det går till och även märkning av en fågel. Eftermiddagen spenderades i solen av vissa och i sängen av andra. Bosse kom ut lagom till Lunch när vi kom tillbaka och middagen lagades av Krister en kallrökt lax på tunnbröd till förrätt och tortellini i ädelost sås med bacon och egenodlad sallad till varmrätt. Och nu efter en kaffetår eller två är vi rätt nöjda för dagen.
/Frida(vid pennan), Krister, Lena, Lollo & Bosse.  « Föregående 20       Nästa 20 »