Fågelobservationer

Välkommen till obs-sidan.

Skriv en egen observation

OBS! Ange inte exakt lokal för känsliga arter t.ex. rovfåglar och ugglor. Tänk på att även äggsamlare kan läsa det du skriver!

Sökning:


Insänt av Tony Persson <tonper378228@bredband.net>
söndag 2005-12-04, 01:14

10 till 12 TALLBITAR längst ut på Hertsöns bostadesområde.Nära där det var en Kärrsångare för några år sedan.
Vänliga hälsningar Tony P.


Insänt av Jan Andersson <jan.andersson@edu.boden.se>
lördag 2005-12-03, 20:27

Hej!
En av många "Talgrundor" på Bodens södra skjutfält gjordes under dygnets få ljusa timmar av undertecknad och Lars S samt Mats B, samtliga Boden.
DE SMALNÄBBADE NÖTKRÅKORNA fortsätter att flitigt besöka matplatserna, idag 11 ex på 5 olika lokaler, de flesta är märkta de senaste fem åren, men någon omärkt ses också. Hela 4 GRÅSPETTAR på 4 olia lokaler. Arten är den morgonpiggaste av alla, i halvmörkret sitter de redan på talgbitarna när vi kommer dit. Är också en av de sista som lämnar talgbitarna i skymningen. För SVARTMES blev nov.obsen de högsta sedan starten. Idag sågs minst 12 ex på 6 lokaler. På lika många lokaler har vi nu också TOFSMES, även det ett rekord! En ny lokal har tillkommit, här märktes 2 ex för 7 år sedan, men sedan dess har arten ej setts där. Men så i höst har den dygt upp igen, kul!!
Tyvärr ser vi färre LAVSKRIKOR, idag bara 2 ex, arten missgynnas av skogsbruket som varit ganska intensivt i området de sista åren!
Av dagens övriga obs.kan nämnas 5 ex GRÄSAND och 1 ex STRÖMSTARE.
Trevlig 2:a advent önskar
Janne i Boden


Insänt av Thore Alm. Kalix
lördag 2005-12-03, 10:25

Nötkråka-förmodligen sib.nötkråka vid tunnbrödsbageriet i Lantjärv,10 km E Kalix.
"Den flyttar sig knappast. när man kommer med snörakan!!"


Insänt av Rolf Lahti <rolf.lahti@hem.utfors.se>
fredag 2005-12-02, 19:12

En ÖRN flög neråt älven förbi Korva idag 2 dec. I avsaknad av kikare så få det förmodligen bli en havsörn.


Insänt av Krister Jakobsson
fredag 2005-12-02, 14:41

Inte mycket fågel ut mot Lövskär i morse. Däremot höstens första TALLBIT vid fiskehamnen


Insänt av Elsa rensfeldt Larsson
torsdag 2005-12-01, 12:17

I morse var jag lite missnöjd med artrikedomen på vårat fågelbord. "Bara" en massa talgoxar tyckte jag. Men efter en stund så var det andra bullar på matstationerna utanför våra fönster.Först kom en pampig hackspett och satte sig på talgbollen.Efter det brakade småfågelinvasionen loss och tjattrande pilfinkar, blåmes, grönfinkar och den allra bästa bonusen-domherrar- kom till bords. Vilket härligt skådespel!

Elsa


Insänt av
onsdag 2005-11-30, 09:11

Till Mattias ;-)
jo jag vet hur lurigt det kan vara att fånga in bångstyriga nymfparakiter, och då har jag lyckligtvis bara gjort det inomhus. Så om fågeln sitter högt upp i ett träd, och den är orolig/stressad så kan det säkert vara snudd på omöjligt att komma åt den. Synd om fågeln, och synd om ägaren...

//Glenn


Insänt av Jan Andersson <jan.andersson@edu.boden.se>
tisdag 2005-11-29, 20:24

Hej!
Örjan Nordmark på Torpgärdan i Boden hade idag vid 11-snåret besök av en SVARTHÄTTA, hona, vid sitt fågelbord. Favoritfödan var ett paket matfett som Örjan satt upp.
Hälsningar
Janne


Insänt av Sonja Kuoljok <Fågelvägen 15>
tisdag 2005-11-29, 19:42
Webbadress: 962 33 Jokkmokk

Ganska magert med fågel vid mitt fågelbord i Jokkmokk, men i dag kom NÖTKRÅKAN och mumsade på späcket. Jag tror att den är ensam av sin art i Jokkmokk, av och till berättar någon att de sett em konstig fågel som av beskrivningen att döma är nötkråka. Men denna ensamma individ ser frisk och pigg ut.

Vid Älvsborg strax NV Jokkmokk såg jag i går SIDENSAVNS 2ex samt 2 flockar med DOMHERRAR 12+10 st som satt och åt björkknopp för tillfället. En ensam ORRTUPP kom flygande och fortsatte rakt över samhället.
Hälsningar Sonja


Insänt av Rolf G Gustafsson
tisdag 2005-11-29, 19:40

Hej Katarina
Det är med största sannolikhet en GRÅSPETT du sett. En hackspett som ökat under de senaste årtiondena hos oss. Men det är fortfarande en fågelart som många vallfärdar för att få se.

Gröngöling däremot går inte så här långt norrut.


MVH


Insänt av Stefan Holmberg <stefan@abborrtrask.se>
tisdag 2005-11-29, 17:14

Träffade på en 1K smålom mitt på en liten väg ca 3 mil väster om Arvidsjaur idag, Bäcken utmed vägen var frysen och ca 1 decimeter snö. Kunde knappt flyga men flaxade för fort för att kunna fångas eller avlivas. Det var -13 grader och den lever nog inte länge.
Synd om den stackaren!!!!

Mvh / Stefan H


Insänt av Katarina Westin
tisdag 2005-11-29, 16:36

Hej!

För någon vecka sedan såg jag vad jag först trodde var en större trast, som satt och mumsade på de sista äpplena som sidensvansarna lämnat kvar i vår prydnadsapel.

När jag gick närmare fönstret såg jag att fågeln var grön/grå och hade röd hätta och svart näbb. Jag gick då för att hämta kameran, men den hann tyvärr flyga sin väg. Efter att ha tittat i fågelboken, har jag kommit fram till att det kan ha varit en gröngöling.

Hälsningar
Katarina i BodenInsänt av Elsa Rensfeldt Larsson
måndag 2005-11-28, 19:48

På promenaden in till jobbet vid 14-tiden i dag fick jag sällskap av en rask dam på Malmuddsviadukten.
Det såg lite makabert ut där hon plattfot ångade framåt uppför viadukten och därute på fjärden hade äntligen isen lagt sig som ett lock över vattenspegeln.
Vem hade jag som promenadsällskap? Jo en liten gräsandshona. Hon väckte inte så lite intresserade blickar från de som trafikarede detta gångstråk. Det sista jag såg av henne var att hon tvärsneddade över vägen och gick ned mot södra hamnen. Månne hon hittade något öppet vatten?Elsa


Insänt av Staffan Sundin
måndag 2005-11-28, 14:29

Sitter i solen på en balkong på Gran Canaria och ser ENFÄRGADE SEGLARE dra förbi på nära håll. GRANSÅNGARE av den kanariska rasen (snart egen art?) sjunger i träden, med stämma som påminner om Cettisångare. Vi väntar på den tropiska stormen som kommer att dra förbi till kvällen och natten (med "öga" strax norr om ögruppen)...
/Hälsar Staffan


Insänt av
måndag 2005-11-28, 07:48

Hej,

Jag x-ade inte nymfparakiten.

Det var inroni. Men givetvis kan ironi missföstås om man som jag missar att skriva in ;-) tecknet.

Infångande tänkte jag på men då fågeln satt högt upp i en smal björk gav jag upp tanken.

Att ringa brandkåren hade i o f s varit intressant men då hade jag nog även hos en känd radiokanal klassats som "dagens pucko" ;-)

Mattias Nordlund


Insänt av Glenn Bark
måndag 2005-11-28, 07:15

Min sambo har 2 nymfer sedan barnsben (min sambos alltså :-) och vad jag ser från hennes kontakter inom "tamfågelvärlden" så är det nog en absolut dominans av unga tjejer, men visst kan det slinka igenom nån kille här och var.
Fast nu var det nog inte det som var punkten, utan "kryssandets" vara eller inte.

//Glenn

PS. Jag hade inte kryssat den... ;-)Insänt av Staffan Matti
söndag 2005-11-27, 14:50

En flock sidenssvansar på Ormberget, Luleå, i dag på fm. De verkade trivas i det vackra solskenet.


Insänt av Jacob Lahti <jacob.lahti@hem.utfors.se>
lördag 2005-11-26, 19:30

Idag 11.30 såg jag och min mamma en gråspett i Korva.På fågelbordet.


Insänt av Benny
lördag 2005-11-26, 16:23

Jo.. så tänker man ju.. men någon "tjej" ??? ..hehe.. har vi fördomar?

Nån liten gosse som har Nymfparakiter finns det nog också?

//Benny


Insänt av
lördag 2005-11-26, 14:05

Jag hade nog inte ens tänkt i sådana banor. Jag hade nog försökt mig på att fånga in den istället, på ngt sätt. Någonstans sitter det förmodligen nån liten tjej och är ledsen för att hennes älskade nymf har rymt...

//Glenn


  « Föregående 20       Nästa 20 »